Ik ben Esther van de Glind, woonachtig in Rotterdam en zorg voor mijn twee kinderen middels co-ouderschap.
Na de opleiding HBO-Sociaal Pedagogische Hulpverlening, heb ik HBO-Maatschappelijk Werk gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam. Na wat oriëntatie binnen het werkveld, ben ik aan de slag gegaan bij een instelling voor mensen met een licht verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek.

Al langere tijd werk ik met gezinnen en familiesystemen. De dynamiek binnen deze relaties hebben mijn aandacht. Met de opleiding Contextuele Therapie ben ik mij gaan specialiseren in dit proces. Deze heb ik met veel plezier gevolgd en afgerond. De theorie en praktijk vallen goed samen, waardoor ik inmiddels een hoop ervaring heb opgedaan.

Als contextueel therapeut heb ik geleerd hoe het zorgen voor de ander een disbalans kan zijn voor jezelf. Een ingewikkeld proces van geven en ontvangen, waarbij de loyaliteiten naar je ouders van grote invloed zijn. Ik voel mij bevoorrecht om mee te mogen lopen in het levensproces van de ander. Samen op zoek te gaan naar de patronen die je jezelf heb aangeleerd en waar deze zijn ontstaan. Op welke wijze dit van invloed is (geweest). Vanuit de contextuele therapie richt ik me op het versterken of herstellen van de relaties; groeien vanuit de verbinding. Een individueel proces, waarbij we je hele systeem uitnodigen (figuurlijk).

Ik help je graag met het zoeken naar een passende balans voor jezelf.
"Als het zorgen voor de ander niet passend is (geweest), je altijd met anderen bezig bent, weet je niet meer wie je zelf bent."