Ik ben Ilse Okker en heb twee kinderen. Na mijn opleiding HBO-J ben ik orthopedagogiek gaan studeren. Na deze studie ben ik gaan werken als begeleider, coördinator en later als gedragsdeskundige bij een instelling voor mensen met een licht verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek.

Ik merkte dat ik in mijn werk vooral de mens achter al zijn beperkingen en diagnoses interessant vind. Wie is deze mens, benieuwd zijn naar iemand, welke verhalen heeft iemand te vertellen. Ik ontdekte steeds meer dat de familie waaruit wij komen ons veel te vertellen heeft over hoe wij in het leven staan en hoe wij onze relaties met anderen vormgeven. Ik kwam in contact met de contextuele benadering en ik was meteen geraakt. Daarom besloot ik de opleiding tot contextueel therapeut te gaan volgen. Deze opleiding heb ik met goed gevolg afgerond.

In deze opleiding heb ik geleerd, hoe ingewikkeld het leven soms ook is, er ook herstel plaats kan vinden en met name in verbondenheid met mensen die belangrijk voor je zijn. Daardoor ontstaat er meer ruimte voor jezelf en groei je als mens.

Mijn kennis en ervaring breng ik samen in Praktijk Okker & de Weerd.
"De familie waaruit wij komen vertelt ons veel over hoe wij in het leven staan en onze relaties met anderen vormgeven."