Diana de Weerd
Mijn naam is Diana de Weerd. Ik woon samen en heb twee volwassen dochters.

Na de middelbare school heb ik de opleiding HBO- Jeugdwelzijnswerk en HBO- Maatschappelijk werk gedaan. Tot 2009 heb ik met veel plezier gewerkt met mensen met psychosociale en psychiatrische problematiek bij een grote organisatie in Rotterdam. Een aantal van de mensen met wie ik werkte hadden zelf ook kinderen. Bij hen zag ik hoe eigen problematiek onbedoeld weer werd doorgegeven aan de kinderen. De opleiding tot gezinscoach gaf me handvatten om ouders te helpen bij de opvoeding, maar gaf te weinig mogelijkheden om de ouder te helpen met de eigen problemen. In 2009 ben ik gestart met werk als ouderbegeleider en begonnen met de 4 jarige post HBO opleiding contextuele therapie. Ik ben door deze benadering gegrepen omdat het de mogelijkheid geeft om eigen gevoelens en gedrag te begrijpen vanuit de manier waarop je bent opgegroeid, zonder te oordelen naar ouders maar juist mildheid en verbinding te zoeken. Hierdoor kun je als mens meer vrijheid ervaren om eigen keuzes te maken.

Naast het werk met ouders, jongeren en kinderen heb ik coaching, en training gegeven in het contextuele werken.

Bij stichting Kop en Lijf heb ik als ZZP-er contextuele therapie gegeven aan mensen die zijn uitgevallen in woon en werkomgeving.

Vanaf 2015 werken Ilse en ik samen binnen praktijk Okker & de Weerd

Naast de genoemde opleidingen heb ik diverse trainingen gevolgd. Binnen de psychosociale en contextuele therapie maak ik gebruik van technieken uit de cognitieve therapie, schematherapie en oplossingsgericht werken.
Alles wat we doen heeft een reden. Als we die redenen gaan begrijpen kunnen we milder worden naar onszelf en naar anderen en wordt veranderen mogelijk.